Bijlessen en hulp

Waarom bijles?

Het kan zijn dat je kind (nu) niet kan meekomen in de klas. Misschien is jouw zoon of dochter ziek geweest en heeft daarom lessen gemist.
Voor sommige kinderen gaat het net even te snel in de klas of is het te onrustig en mist jouw kind daardoor de essentiële uitleg van de juf of meester.
Of misschien vind je het gewoon fijn voor je kind om extra te kunnen oefenen, zodat bepaalde vakken nog beter zullen gaan.
In alle gevallen is bijles een hele goede oplossing!

De bijlessen die ik geef vinden bij mij thuis plaats, gewoon in de woonkamer. De kinderen zijn de hele dag al op school geweest, ik geef de uitleg in een zeer huiselijke sfeer. We gaan lekker zitten aan de grote tafel met uitzicht op de tuin met daarachter de schaapjes op dijk. Heerlijk rustig dus!

Voordat ik start met de bijlessen wil ik graag met jou en jouw kind kennismaken. Niet alleen voor jouw zoon of dochter fijn om even te kijken waar en vooral bij wie de bijlessen zullen zijn, maar ook voor jou als ouder belangrijk om te weten. Tevens voor mij prettig om eerst even rustig kennis te maken en te bespreken wat de doelen voor de bijlessen zullen zijn. Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 – 45 minuten en kosteloos.

Doel van de bijles.

Het doel van de bijles zal voor ieder kind anders zijn. Gaan we oefenen met breuken, of de tafels stampen, of gaan we werken aan de werkwoordspelling, of lezen. Maar het kan ook zijn “leren leren”. Vooral voor leerlingen in groep 7, 8 en de brugklas kan het plannen van huiswerk en het zelfstandig leren van de stof erg lastig zijn. Hoe pak je dat nou aan?

Samen bespreken we het doel, waar gaan we aan werken; dus jij als ouder, jouw zoon of dochter en ik.

Mogelijkheden.

Voor sommige kinderen is het heel fijn om één op één de uitleg te krijgen, dan kies je voor privé-les. Deze les duurt een uur. In dit uur wordt geoefend en geef ik instructie.

Andere kinderen vinden het prettig om in een klein groepje te werken. Dit groepje zal bestaan uit maximaal 4 leerlingen. Als je kiest voor de groepjesles, dan zal er veel geoefend worden door de leerlingen en geef ik uitleg aan iedere leerling apart. De groepjesles duurt anderhalf uur.

De bijlessen die ik geef zijn bedoeld voor basisschoolleerlingen (daar ligt ten slotte mijn ervaring), maar uiteraard zijn leerlingen uit de brugklas ook van harte welkom. Deze bijles zal meer gericht zijn op het plannen en de aanpak van het huiswerk.

Hier vind je de tarieven voor de bijlessen.

Locatie.

De lessen geef ik bij mij thuis en ik woon samen met mijn gezin in Dordrecht, de wijk Sterrenburg, aan de Luchtenburg.

Wonen jullie niet heel dicht in de buurt en kom je jouw kind  brengen en halen? Het grote overdekte winkelcentrum Sterrenburg is in de buurt, dus mama of papa kan tijdens de bijles lekker rustig even boodschappen gaan doen!

Juf Joyce